Почитувани членови и пријатели,

Со новото издание на нашиот Newsletter повторно сакаме Ве информираме за активностите на Македонско-Германското стопанско здружение и на Унијата на Германските комори за индустрија и трговија, како и за новостите од германската економија.

Секогаш се трудиме нашите членови да ги информираме за актуелни настани и да им понудиме корисни информации.

Ви посакуваме убави и сончеви есенски денови!


DMWVОктоберфест на Македонско-Германско стопанско здружение 2016

На 22 септември 2016 година по 10-ти пат во Скопје се одржа настанот Октоберфест на Македонско-Германското стопанско здружение.

Повеќе>>
Појадок за спонзорите на Октоберфест на Македонско-Германското стопанско здружение 2016

На 14 октомври 2016 година, Македонско-Германското стопанско здружение во ресторанот Воденица-Мулино во Скопје организираше појадок за спонзорите на овогодишниот десетти по ред Октоберфест во Скопје.

Повеќе>>Конференција за вмрежување на македонските со странските компании

На 15 септември 2016 година се одржа конференција за вмрежување на македонски со странски компании од металопреработувачката индустрија.

Повеќе>>


Реклама
Нашите членовиНова филијала на Халк банка во Дебар

Во насока на продолжување на трендот на проширување на својата мрежа на филијали, правејќи ги своите услуги достапни за граѓаните и бизнисите од сите делови на Република Македонија, Халк Банка АД Скопје на  06 септември 2016 година свечено ја отвори својата филијала во Дебар.

Повеќе>>
Нова инвестиција од два милиони евра во „Витаминка“

Нова производна линија за чоколадирани производи и нов магацин е најновата инвестиција на „Витаминка“, која е финансирана преку кредитната линија од два милиона евра обезбедени од Европска банка за обнова и развој (ЕБОР).

Повеќе>>
„Костал“ стартуваше со производство во Охрид

Една од најренoмираните германски компании за производство на автомобилски делови, германската Костал го означи почетокот на производството на Костал Македонија, како прва фаза од инвестицијата во нашата земја.

Повеќе>>
Германската компанија „СТС Текстајлс“ инвестира во Македонија

Нови 1.000 работни места ќе бидат отворени со инвестицијата на германската компанија „СТС Текстајлс“ која ќе отвори фабрика за производство на технички и индустриски текстил во Велес.

Повеќе>>

Вести ГерманијаЗголемената потрошувачка во Германија ја закрепнува германската економија

Водечки економски истражувачки институти прогнозираат дека германскиот бруто домашниот производ (БДП) во 2016 година ќе се зголеми за 1,9 %, што е евидентно од најновиот есенски економски извештај кој го објавува Германската сојузна влада.

Повеке>>