Почитувани членови и пријатели,

со новото издание на нашиот Newsletter повторно сакаме да Ве информираме за активностите на Македонско-Германското стопанско здружение и на Делегацијата на германското стопанство во Македонија, како и за новостите од германската економија. Во овој Newsletter ќе имате можност да прочитате за актуелните настани на здружението, новини за германското стопанство како и бројни корисни информации.

Ви посакуваме убаво и спокојно лето!
DMWV/AHKОктоберфест на Македонско-Германско стопанско здруќение 2017

На 28 септември 2017 ќе се одржи единаесетиот по ред Октоберфест на Македонско-Германското стопанско здружение. За да биде успешен овој настан, сè уште има потреба од финансирање на програмски делови и материјали. Ви ја нудиме можноста преку спонзорство активно да не поддржите при подготовките. Доколку се одлучите за спонзорство, Вашата компанија ќе се најде во центарот на вниманието на овој спектакл!

Доколку сакате да го спонзорирате нашиот Октоберфест, пополнете го формуларот или контактирајте нè: malinov@mazedonien.ahk.de 
Појадок за добредојде на новите членови 

На 14 јули 2017 Македонско-Германското стопанско здружение во ресторанот Воденица-Мулино во Скопје организираше појадок за новите членови.

Повеќе>>


Реклама

Наши Членови“Zavar design” освои награда за иновативен дизајн во Њујорк

Македонската компанија за производство на радијатори и мебел „Завар“, освои награда за најиновативен дизајн на „Architectural digest design show “.

Повеќе>>
Квалитетот и цената се пресудни за пласманот во странство

Инвестиции во светските стандарди во производството на храна, но и воведување национални стандарди кои ги бараат одделни земји од ЕУ и од Далечниот Исток, се основен услов за пробивање на производите на македонските компании на странските пазари.

Повеќе>>


Вести ГерманијаНовa фабрика за чипови во Дрезден - инвестиција на векот

Снабдувачот на автомобилската индустрија Бош во Дрезден ќе гради фабрика за производство на чипови.

Повеќе>>Јули 2017
Deutsch

Премиум-членови


Наши услуги


Саеми


Реклама