Почитувани членови,

со новото издание на нашиот Newsletter повторно сакаме Ве информираме за активностите на Македонско-Германското стопанско здружение и на Унијата на Германските комори за индустрија и трговија, како и за новостите од германската економија.

Секогаш се трудиме нашите членови да ги информираме за актуелни настани и да им понудиме корисни информации.


7. Октоберфест на Македонско-Германското стопанско здружение во Скопје полн погодок!



Амбасадорот на СР Германија во Македонјиа, г-ѓа Гудрун Штајинакер и генералниот секретар на Македонско- Германското стопанско здружение, Маријан Малинов, на 26. септември, го отворија седмиот „Октоберфест“ во Скопје.

Повеќе>>


Делегација од Баварија во дводневна посета на Македонија



Во организација на Претставништвото на стопанска комора на Германија во Македонија и под покровитeлство на Сојузното Министерство за економија и технологија на Баварија и Баерн Интернационал, делегација од Баварија претстојуваше во дводеневна посета на Македонија.

Повеќе>>


Работен појадок за новите членови на Македонско-Германското стопанско здружение



Повеќе>>


"Кромберг и Шуберт" и официјално почна со работа во зоната Жабени



Во фабриката за автомобилски кабли досега се вработени 836 исклучиво млади луѓе, до крајот на годинава ќе бидат околу илјада, а до 2015-та четири илјади. Да се биде дел од тимот на „Кромберг и Шуберт“ е сон на многумина.

Повеќе>>


На 90 крстосници ќе се бројат и детектираат возила



Градот Скопје доби Центарот за управување и контрола на сообраќајот, што се уредува како дел од проектот за автоматизирано управување на сообраќајот во Скопје.

Повеќе>>


Есенски извештај: економски експерти предупредуваат од воведувањето на минимална плата во Германија



Минималната плата е една од критичните точки во тековните преговори меѓу двете најголеми партии во Германија за формирање на заедничка влада. Сега и водечки германски економски експерти и даваат поддршка на партијата на канцеларката Ангела Меркел која се спротивставува на воведувањето на минимална плата во Германија

Повеќе>>



Ноември 2013




Настани

Декември 2013

Седница на Управен Одбор на DMWV

Декември 2013

Деловна вечера на DMWV


Членови



 

Нови членови

  • AВИЦЕНА ДООЕЛ, Скопје
  • АНТОРИС, Скопје
  • ЗЛАТНА ПЧЕЛА ДООЕЛ, Скопје
  • МАРАНД КОНСУЛТАНТИ ТП, Скопје
  • ЕКОВИС ПРИМЕКО АУДИТ ДООЕЛ,Скопје
  • СОРАВИА ИНВЕСТ ДОО,Скопје
  • АЛМА ДООЕЛ,Кочани
  • УНИ КРЕДИТ БАНКА АУСТРИА АГ
  • Д2ЕМ КОНСАЛТИНГ ДООЕЛ, Скопје
  • ЦЕНДЕР ПУМПЕН GmbH, Грунхајн, Баерфелд, Германија

Членовите информираат



Грандиозна прослава на 25 годишниот јубилеј на Завар Компани

Повеќе>>




 

ПроКредит Банка ,,10 години одговорно банкарство за македонските граѓани”

Повеќе>>





"Авицена" со нова локација

Повеќе>>





Добродојдовте во ЕМС ГБЛ

Повеќе>>





15 години "Фукс мак" во Македонија

Повеќе>>





"Карановиќ & Нколиќ Скопје" - ВИП Коктел

Повеке>>


Најава за саеми

Саеми>>


Нашите услуги >>